Aplikacija krema, masti i otopina

Nakon što vam je uručena krema, otopina ili mast pojavljuje se pitanje kako ih primijeniti ! Čak i pas kojega je lako potkupiti može nasilno prigovoriti aplikacijom spomenutih tvari na osjetljivom području. Sljedeći savjeti mogli bi vam biti od pomoći.

Koja je razlika između kreme, masti i otopine?
Kreme su nemasne. Masti s druge strane imaju uljnu bazu. Otopine su tekući pripravci široke namijene, slično kao kreme i masti kada govorimo o njihovoj aplikaciji.

Slijedite upute za aplikaciju koje dobijete u odnosu na proizvod, npr. upotreba rukavica i slično.

Otopine se često apliciraju na komadu pamučne vate ili gaze, iako su danas mnogi pripravci dostupni i u obliku spreja.

Moj pas liže preparat čim ga apliciram.
Dobar naputak u takvoj situaciji jest da aplicirate proizvod netom prije nego što psa nahranite ili alternativno netom prije što ga izvedete u šetnju. Neki su psi pak okorjeli 'lizači' pa su svi spomenuti trikovi osuđeni na neuspjeh. Pomaže s većinom topivih preparata ukoliko ih nježno umasirate netom što ih aplicirate. Ukoliko ništa od navedenog ne pomaže, u tom slučaju nazovite veterinara, te će vam on dati Elizabetin okovratnik - veliku plastičnu 'haubu' koja će onemogućiti vašeg psa da liže zahvaćena područja.

Većina pasa postane nemirna ili bezvoljna kada im se stavi ovratnik, to se događa na početku zbog nepoznanice koju im predstavlja taj predmet. Međutim kada ga primijenite, nagradite svog psa ili ga odvedete u šetnju kako bi mu odvukli pažnju od nelagode i zbunjenosti - sasvim dobra ideja!

Prosječno 80% pasa će tolerirati okovratnik s povremenim problemima. No, nošenje okovratnika u okruženju svoga doma, posebice ako je solidne veličine, može dovesti do opasnosti kako za namještaj tako i za ljude. Budite na oprezu.